Skåneleden prisbelönad av global vandrings-app!

Varje år utser den globala outdoor-appen ViewRanger 10 organisationer som utmärkt sig när det gäller digitala guider. I år har Skåneleden tilldelats priset Top Publisher Award 2018 i gott sällskap med vinnare från USA, Italien och Storbritannien.

Under våren 2018 har Stiftelsen Skånska Landskap arbetat, på uppdrag av Region Skåne, med att öka Skåneledens synlighet i plattformar som används av vandrare över hela världen. En av de mest populära är ViewRanger och efter vårens insatser finns nu samtliga av Skåneledens etapper publicerade som nedladdningsbara rutter med gps-koordinater, information om etapplängd, höjdkurvor och svårighetsgrad. Etapperna är också taggade med vilken typ av vandring det är, exempelvis hundvänlig, historisk, utsikt och strand.

Nu har Skåneleden tilldelats ViewRanger Top Publisher Award 2018 för arbetet med att skapa intressanta och engagerande digitala guider med hög kvalitet med många nedladdningar!

ViewRanger är en global navigerings-app som används av outdoor-entusiaster världen över. Både organisationer och privatpersoner kan publicera digitala guider för att hjälpa besökare ut i naturen. Varje år utses 10 vinnare som utmärkt sig när det gäller att skapa "outstanding digital content, including route descriptions, turn-by-turn directions and photos to share with the growing ViewRanger outdoor community." Bland tidigare års vinnare finns mycket välrenommerade vandringsleder runt om i världen, som National Trails i Storbritannien.

Att finnas på globala plattformar är ett viktigt sätt för Skåneleden att nå ut till nya målgrupper och finnas där besökarna finns, både i Sverige och internationellt. Fler och fler vandrar med digitala guider och med sin smartphone i handen - det är ett bra komplement till tryckta kartor och Skåneledens egna webbsida och kommande app. Att arbeta med ViewRanger är ett steg i Skåneledens arbete att digitalisera leden, andra kliv har varit genom ett samarbete med Google år 2016 där leden fotades med Google Street View-kamera samt insatser för att öka Skåneledens synlighet på Tripadvisor.

Här kan du hitta Skåneledens digitala guider på ViewRanger.

ViewRanger's pressmeddelande finns här.

Vill du veta mer? Kontakta oss