Nu finns Lantmäteriets kartor i Skåneledens kartverktyg

Skåne är inte det mest kuperade landskapet vi har i vårt avlånga land, men vi som jobbar med Skåneleden har hela tiden arbetat för att kartan i vårt kartverktyg ska vara så detaljerad som möjligt.

Nu kan vi äntligen stoltsera med att kartan i vårt kartverktyg hämtas från Lantmäteriet, vilket innebär att detaljnivån är betydligt bättre än tidigare.

I den nya kartan hittar du bland annat terräng, topografi, skogsområden, kyrkogårdar, sevärdheter, namn på mindre byar och samhällen. Den har också en detaljerad redovisning av småvägar, stigar och vägbommar. Tidigare har det bara varit möjligt att se kartan i satellit och terräng.

-Vi är så glada att vi äntligen har fått in Lantmäteriets kartor in i vårt kartverktyg. Nu blir det ännu lättare att navigera och att se sträckningen och markförhållandena för varje etapp, säger Sara som är utvecklare på Skåneleden.

I vårt kartverktyg kan du även planera din vandring, klicka på vald etapp för att läsa mer om den eller filtrera fram var närmaste vindskydd finns. Du kan även planera för hur du tar dig dit och hem med kollektivtrafiken.