Nu kan du snart sova i arkitektritade vindskydd i Hovdala

Vindskydd Ronja och Birk som ska placeras på Hovdala Photo: Bjarne Öhrling

Snart kommer vandrare att kunna övernatta intill Skåneleden i Hovdala naturområde. Tre vindskydd kommer att byggas inom kort och det finns även bygglov för ett fjärde.

En del av upplevelsen under en vandring är att kunna övernatta utomhus, men ändå vara skyddad för vädret. Inom cirka två veckor kommer tre vindskydd att börja byggas strax intill Trädhuset i Hovdala naturområde utanför Hässleholm.

Vindskydden kommer heta Birk och Ronja kommer att få en form som skiljer sig mot dem traditionella vindskydden: mjukare form och klädda med björk för att smälta in i björkdungarna där de ska placeras.

Det finns även bygglov för ett fjärde vindskydd, men det är ännu oklart när detta kommer att uppföras.

Framför vindskydden kommer det att finnas ett trädäck för att kunna njuta av en måltid utomhus, för dom som vill sova under bar himmel kan man placera sin sovsäck på vindskyddets tak.

Så småningom kommer även en spång på cirka 150 meter att byggas upp mot Trädhuset och på sikt ska det även finnas tillgång till toaletter och rinnande vatten.

– Platsen ska även kunna användas av skolklasser för exempelvis pedagogisk verksamhet, berättar Henrik Samevik tillförordnad fritidschef i Hässleholms kommun.