Hässleholm årets Skåneledskommun

Photo: Torbjörn Lingöy

Onsdagen den 17 oktober var det dags för årets Skåneledsträff där cirka 50 deltagare var på plats på Hovdala slott utanför Hässeholm.

Till vardags jobbar många av deltagarna med att sköta de olika delarna av Skåneleden, och under dagen diskuterades vad som hade hänt under året och vad som sker framöver på de olika etapperna och i de olika kommunerna. Till slut var det dags att kora årets Skåneledskommun som gick till Hässeholms kommun med motiveringen:

"Årets Skåneledskommun har visat ett stort engagemang för utveckling av såväl Skåneleden som för övrigt friluftsliv, vilket även är en tydlig ambition på sikt. Ett genomgående drag i verksamheten för att bl.a. främja folkhälsa och besöksnäring. Man har gjort föredömliga insatser inom den egna organisationen och har ett väl fungerande samarbete med såväl huvudman som med externa aktörer. Kommunen är snabb med att åtgärda brister som uppstår i fält och är tillika noggrann i det kvalitetsarbete som krävs för att hålla Skåneleden i hög internationell klass. 

Region Skånes pris till årets Skåneledskommun går till; Hässleholms kommun.”

P4 Kristianstad var på plats och intervjuade vår utvecklare Jenny Sahlström, lyssna på inslaget här.