Här är kartan som visar dig var du slipper trängsel

SL1 Etapp 20

Tillsammans med Stiftelsen Skånska Landskap och kommuner i Skåne arbetar vi med en karta som ska hjälpa fler att upptäcka nya smultronställen i Skåne, och samtidigt sprida ut antalet besök till de platser där det ofta är överfullt.

Coronapandemi har vänt världen upp och ned. Men naturen är sig lik, och det är härligt att se att allt fler hittar ut på vandringsleden! Några platser verkar dock vara mer poppis än andra.

I kartan kan du se de sju av de mest besökta platserna i Skåne. Här är det ofta väldigt mycket folk, långa köer till exempelvis toaletter och svårt att hitta parkeringsplats. Om du ändå vill besöka någon av dessa platser rekommenderar vi att du planerar att göra din utflykt innan klockan 10 på morgonen, efter klockan 18 på kvällen, dagtid vardagar eller generellt när väderleken bjuder på moln/regn.

På kartan kan du också se våra tips på andra parkeringar, liknande besöksmål och andra dolda pärlor i Skåne. 

Klicka här för att komma till kartan!

Om vi hjälps åt att fördela oss på fler vackra områden i Skåne ger vi naturen den bästa chansen att kunna återhämta sig och tillsammans minska risken för smittspridning. Och vi slipper överfulla parkeringar och trängsel vid rastplatser!

Det kanske känns lite ovant att inte göra som man brukar, men genom att bara göra ett av dessa tre val nästa gång du ger dig ut på en utflykt så skapar du de bästa förutsättningarna för dig själv och andra att få njuta, helt ostörd, i naturen!

  • Välj en annan plats (antingen närliggande eller liknande)
  • Välj en annan tid (på dygnet eller i veckan)
  • Välj ett annat färdsätt (exempelvis cykel, promenad eller buss)

Kartan är en helt ny funktion och vi tar gärna emot dina tankar och idéer.